söndag 17 januari 2021 12:33

Vittnesbörd

 

:: Tipsa någon

Ok!
 

 

 
Från det Emanuel föddes

så var det skrik dygnet runt. Vid magkramp måste han masseras på magen, bäras, tröstas eftersom magen går i baklås. Vi fick sova max 4 timmar/dygn. Det fanns de dagar nätter som vi inte sov alls. Det är den mest välundersökta kille. Tarmröntgen, blodprover mm.

Eftersom Emanuel alltid varit matglad så va det ingen som trodde att han var födoämnesallergisk. När han var 2 år och alla tänkbara prover tagits så kom vi till en dietist som talade om att Emanuel är ju soja och kärnfruktsallergisk å det finns bara en till i Blekinge med samma problem. Man måste plocka bort all veg.olja, frukt, soja, kurry, kanel, vanilj, glass mm mm .Måste också hålla koll så han inte stoppar någon smula i munnen som ger dessa kramper. Läsa alla innehållsdeklarationer på allt när vi handlar. Det var igentligen ingen mening att läsa på innehållsdekl ... för det fanns ändå inget till Emanuel. Vanligtvis brukar man köpa godis till sina barn. Emanuel fick nöja sej med att lukta på godispåsarna i affären.

Detta kunde han äta.

Potatis morot banan pasta ris ägg smör mjölk grädde filmjölk ost råvaror av kyckling kött fläskprodukter som jag kokar på svag värme eftersom det finns spår av soja i djurfodret som vid kokning dunstar bort. Jag fick baka allt bröd, kakor, och göra saft själv.Det måste vara råvaror. Kan köpa halv eller helfabrikat eftersom dagens mat, bröd innehåller vegetabiliska oljor, fett. Å hur länge dessa besvär kommer att finnas vet vi inte. Sojaallergi växer inte bort.När vi skulle någonstans måste fikabröd eller mat med i väskan även egen dricka. Emanuel blev ledsen när han såg att vi åt annan mat än honom, så då lagade jag samma till oss alla. Men när vi var iväg och någon ville bjuda på fika blev ju Emanuel ofta ledsen…

Vid en Ibra kampanj

i Karlskrona 3 mars 2002 fick vi vara med om Emanuels helande.
Vi hade varit frälsta i ca 2 månader. Birger Skoglund som ledde kampanjen, sa till oss att ta med en böneduk för Emanuels sjukdom. Jag klippte sönder en vit duk. När jag såg en sida som var fransig tänkte jag "Tänk om kraften rinner ut där. Då blir inte Emanuel frisk…"Jag sydde kanten och sen åkte vi iväg till kyrkan. Duken var med bland alla andra böneämne och flera människor bad. När Emanuel somnade i sin säng så låg han på sin böneduk. Vi tittade på varandra och undrade. Hur vet vi när hur och vad vi ska ge Emanuel. Vi behövde inte fundera över detta.

Svaren började redan dagen därpå.

När jag lagade mat på måndag eftermiddag kom Emanuel ut i köket och öppnade skafferidörren. Han tog fram en oöppnad flaska med veg. olja som han INTE får använda. Sen säjer han: ”Denna mamma ska Mael ha i såsen”. Jag tittar förvånad på honom och svarar: ”Ö va jaha visst”. Sedan använde jag oljan och Emanuel åt med god aptit och hade inte ont i sin mage. Han bad om mer mat.
Emanuel var mycket medveten om vad han fick och inte fick äta. Ibland kunde det hända att vi gav honom något av misstag och han kunde då säja: ”Nä den kan inte Mael äta då får Mael ont i magen”. Eller kunde han säja: ”det kan Mael äta” När vi efter hans helande var och handlade, gick han med bestämda steg till mathyllorna å sa ”den ska vi ha mamma”.(Färdiglagade köttbullar). Det såg ut som någon tog Emanuel i handen och ledde honom till köttbullarna. Emanuel är försiktig och vill att mamma ska va nära honom. Men inte då……

En kväll kom han till köket med bestämda steg till skafferiet pekade upp mot en hylla och sa ”DEN ska Mael ha!!” Jag började peka på makaroner, socker, salt. NEJ fick jag hela tiden tills jag pekade på en burk på översta hyllan ”JA den mamma”. Det var OBOY å det har jag i en vanlig burk så diskret som möjligt för Emanuel fick ju inte dricka det.
Den 28/3 2002 åt han sin första glasstrut med choklad, kolafyllning. Ett par veckor innan åt han sin första kexchoklad....kanelbullar

Jag bad om ett tecken

när Emanuel kunde äta allt. Tecknet skulle vara äppel eftersom detta var bland det första vi upptäckte i hans allergi. Kort tid därefter när vi var och handlade gick Emanuel förbi sina favoriter tomaterna och vidare till frukten. Han pekade på de gröna äpplena och sa:” vad är de mamma??” Äppel, svarar jag. Glad utbrister Emanuel:” jaha det tycke Mael om”. Han fick ett äppel åt upp det och mådde BRA!!! SÅ NU KAN HAN äta allt utan problem…..

Den 25/6 2002 tog vi prover

på Emanuel för att bekräfta det vi redan visste. På labbet sa dom:”om 5 dgr får ni svar”. 2 dagar senare får vi samtal från barnläkaren som säjer: Jag ringer angående svaret på allergiproverna. Det tog inte så lång tid eftersom provet visade ingenting. Fortsätt med samma diet. Då berättade Caroline om böneduken och att Emanuel ätit allt även sojaprodukter och mår BRA. Att Emanuel själv talat om vad han velat ha. Fantastiskt säjer läkaren, då skriver jag ett läkarintyg på att Emanuel är HELT FRISK!!! Med en klump i halsen önskar han oss en trevlig sommar.

Samma läkare har nämligen skrivit ut Emanuels sjukintyg.

Artikeln har 7 Kommentarer

 
 

7 Kommentarer

 1. Terés säger:
  Gud är god!
  måndag 8 mars 2010 11:01

 2. Thure Skogman säger:
  Gud hör bön!
  söndag 14 mars 2010 19:15

 3. Thure Skogman säger:
  Gud hör bön!
  söndag 14 mars 2010 19:22

 4. Webmaster säger:
  Vi är glada för dina kommentarer
  söndag 16 maj 2010 11:08

 5. Ruth Wallstedt säger:
  Så klart, att barnen ska få vara med. De är ju morgondagens medlemmar. Vänj den unge vid den väg han ska vandra....
  Var själv inte välkommen, när mitt minsta barn var liten. Hon sa inte ett knyst, men det hjälpte inte, eftersom hon gick runt i lokalen ett par ggr. Fader förlåt sådana människor, för de vet inte vad de gör. Det finns alltid ngra som sitter i "kritikens fönster". Varför har ingen sagt, att du tar mest plats? Caroline är smalare än du :-). Jag tycker, att ni kompletterar varandra bra!!!
  Vi ses i Sion, Helsingborg på fredag. Guds välsignelse till er alla.
  Kram
  Ruth Wallstedt
  tisdag 10 januari 2012 23:16

 6. webmaster säger:
  Vi är glada för dina kommentarer
  lördag 9 juni 2012 10:35

 7. börje säger:
  underbart att höra att helande i JESU namn fungerar
  söndag 25 november 2012 15:27

Kommentar

Namn

E-post (Obligatorisk men publiceras ej)
För att kunna verifera din kommentar måste du uppge en fungerande E-post!
Vill du ha mejl vid kommentar?
 
 
 
 
 
 
 

 

:: Senaste kommentaren

Hej ! Gert-Åke hälsar att cdn fungerar jättebra och han lovar att vara rädd om den...
Av: Annebo gruppboende

:: Gästboken

Igår fick jag uppleva kanske mitt livs underbaraste fars dag gratulation. Jämjö folkets hus och...
Av: Ruben Andersson
 

1 besökare just nu !

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

» Logga in

© glories.se 2008 | Sidan är utformad av apg29.com