torsdag 26 november 2020 16:46

 

:: Tipsa någon

Ok!
 

Av: Blomman | onsdag 4 mars 2009 22:08

Kan man ju förfråga sej när man ser sej om i den kristna världen. Själv har jag nu varit kristen i ca 7 år och under denna tid har jag blivit än mer skakad av att se hur kyrkorna gör för att möta den ofrälste.

När jag idag läser i tidningen Dagen om att man uppmanar kristna låtskrivare att skicka in sina bidrag till Worship Sweden för att sedan få vara med och spela den under Jesusmanifestationen 2a maj. Där ska man på Sergelstorg bygga upp en separat lovsångs scen??

Vågar vi kristna inte vara ute bland okristna utan att bygga upp oss med lovsång? Lovsången har jag fått för mej att man använder då man vill lovprisa Gud. Själv har jag under dessa sju år som frälst, sjungit massor av sånger där vi framhåller Jesus.

UlvsmålaFestivalen samlas det tusentals med människor för att få uppleva både Gud och olika profana artister. Det kanske är dags för Jesusmanifestationens organisation att göra ett studiebesök på denna fantastiska festival.

Jag kan inte i mitt 7 åriga liv som kristen inbilla mej att den profana människan skulle dra sej till Sergelstorg eller Kungsträdgården för just lovsången. Jag vill tro att vi kristna måste vidga våra skyglappar om vi ska få uppleva den väckelse vi så varmt talar om i våra mysiga kyrkor!

Artikeln har 11 Kommentarer

 
 

11 Kommentarer

 1. Johan Borg säger:
  Jag förstår inte hur du ser detta som trångsynt. Jag blev ytterst förvånad över att detta planeras! Det kan ju bli helt underbart. Lovsång är inte bara "Hylla Jesus, Han lever, halleluja". Har du hört Michael Johnson? Om inte, så rekommenderar jag dig starkt att göra det för att få en bild av hur lovsång kan låta som tilltalar "den profana publiken".


  Allt gott,
  Johan
  torsdag 5 mars 2009 15:57

 2. Blomman säger:
  Michael Johnson? Nej han har jag ine hört. Michael W Smith har jag där emot hört och han är fantastisk. Nu bor vi ju i Sverige och vi kanske får höra sångerna på vårat modersmål. Hur många profana människor tror du fastnar vid lovsångs scenen??? Om det vore så fantastiskt enkelt så undrar jag varför kyrkorna är så klena i besöken??
  Min syn är utifrån hur jag uppfattar lovsången ifrån ett profant perspektiv. Det är väl ändå inte så att det är för att vi kristna ska gosa till det på manifestationen? Jag tänker på dom som står utanför kyrkorna.
  torsdag 5 mars 2009 19:01

 3. Johan Borg säger:
  Lyssna här: (Kolla länk) Den är helt fantastisk.

  Jag vet många av mina vänner jag skickar Michael Johnsons låtar till när de haft det tufft, och kunnat ta hans texter till sig. Låter det profant så kan det snappas upp av profan publik. Utan tvekan. Varför kyrkorna är så klena i besöken? Förstår inte riktigt vad du menar med besök.

  Ha det!
  fredag 6 mars 2009 02:26

 4. Thure Skogman säger:
  Du skall icke fördöma lovsången, ty den är vägen till Jesus och det härliga rike som vi kallar Himmelriket! Många ofrälsta har funnit Guds röst i lovsången.
  lördag 11 april 2009 21:29

 5. Blomman säger:
  Jag fördommer inte lovsången. Jag vill mena att lovsången är en begränsning för den profana människan. Lovsången används i huvudsak av den kristna människan. Jag har ALDRIG under mina 48 ofrälsta år hört talas om lovsång. Det är först nu då jag blivit frälst som lovsången ljuder och ljuder och ljuder. Sen ska man självklart skilja på lovsång och gnällsång!!! Lovsång ska INTE användas som någon slags modefluga. Ibland hör jag inte skillnad på var lovsången kommer från?? Känns som om vissa länder har den rätta knycken i sin lovsång och vips ska andra hänga på o.s.v. Under mina 7 kristna år har jag upptäkt att genom den sång och musik vi använder har ni nått tusentals ofrälsta människor. Vi har varit på stora offentliga platser där någon kyrka har stått för lovsången och då för tomma bänkar och sedan vi fått spela för kanske fulla bänkar efter.... Döm själv käre broder.
  måndag 13 april 2009 21:42

 6. Johan Borg säger:
  "Jag kan inte i mitt 7 åriga liv som kristen inbilla mej att den profana människan skulle dra sej till Sergelstorg eller Kungsträdgården för just lovsången."

  Nä, jag tror inte heller att icke-troende kommer söka sig dit och tänka: "Kristen lovsång, nä men guu vad kul! Det vill jag höra!"
  Inget jag skulle räkna med i vart fall. Men det här handlar ju om att nå de förbipasserandes öron. Och som sagt, jag tror inte det är särskilt smart att köra värsta "Jesus är Herre, halleluja"-sångerna, utan som sagt, lite Michael Johnsons stil. Har du lyssnat på det jag länkade?
  Jag tror inte någon icketroende som går förbi skulle plötsligt bli frälst av musiken och slänga sig ner på marken i gråt (även om det inte är någon omöjlighet), utan snarare på att en strof som någon sjunger kanske fastnar i en förbipasserandes huvud som sedan blir större tankar och som blir den första länken i kedjan som leder denne till Jesus. Vem vet? Och det är det här jag tror målet är med detta.
  tisdag 14 april 2009 00:03

 7. Webmaster säger:
  Under mina 7 kristna år har jag upptäckt att folk till och med stannar kvar framför oss då vi står ute och spelar kristen musik. Vi använder oss av DANSBANDSMUSIK och skriver andliga texter till dom. Detta är för många kristna mycket svårt att ta till sej... Maila mej din adress så ska jag gladerligen skicka dej en CD av oss. Maila mej på info(at)ulvsmalafestivalen.com Du ska få den gratis om du lovar att berätta vad du tycker.
  torsdag 16 april 2009 04:34

 8. Johan Borg säger:
  Webmaster, vem riktade sig den kommetaren till? Mig?
  torsdag 16 april 2009 16:00

 9. Webmaster säger:
  Johan Borg säger:
  Webmaster, vem riktade sig den kommetaren till? Mig?

  Den är till dig!
  torsdag 23 april 2009 00:06

 10. Johan Borg säger:
  Webmaster, det får du gärna göra! Varför har många kristna svårt att ta till sig det? Vad är det som är svårt?
  Är det sådan musik som planeras spelas inför Jesusmanifestationen?
  måndag 27 april 2009 12:38

 11. ingrid andersson säger:
  Jesusmanifestationen är över och den var fantastisk och musiken är väldigt viktig, både för Gud och oss kristna eller profana. Personligen tror jag inte muskien fanns med för att få folk att söka sig till en kyrka utan som alltid som en lovsång till Gud. Själv kristen kan jag ha svårt för detta upprepande av textraderna, och ofta kan det vara svårsjungna, entoniga melodier. Jag tycker om de melodier man lätt kan ta till sig,och det tror jag de flesta gör men det finns massor av gamla och nya psalmer och lovsånger man inte ska glömma bort bara för att det ramlar in ny musik hela tiden. Vi svenskar säga vara ett allsångssjungande släkte och det är jätteroligt att sjunga många tillsammnans men då ska det vara melodier som de allra flesta kan eller vara lätta att följa med i och texterna finnas tillgängliga i skrift. Fanns det inte något som hette "hela kyrkan sjunger" och som var väldigt populärt?
  Vi känner ju den gemensamma längtan och kärleken till Gud när vi uttrycker den i lovsång och det behöver vi känna egentligen varje dag!
  tisdag 12 maj 2009 18:18

Kommentar

Namn

E-post (Obligatorisk men publiceras ej)
För att kunna verifera din kommentar måste du uppge en fungerande E-post!
Vill du ha mejl vid kommentar?
 
 
 
 
 
 
 

 

:: Senaste kommentaren

Hej ! Gert-Åke hälsar att cdn fungerar jättebra och han lovar att vara rädd om den...
Av: Annebo gruppboende

:: Gästboken

Igår fick jag uppleva kanske mitt livs underbaraste fars dag gratulation. Jämjö folkets hus och...
Av: Ruben Andersson
 

1 besökare just nu !

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

» Logga in

© glories.se 2008 | Sidan är utformad av apg29.com